Новости

СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ - Преузимање материјала

Датум: 23. Mart 2020 16:58 Категорија: Новости

Поштовани родитељи и драги ученици,
Услед ванредне ситуације која је проглашена на територији Републике Србије због спречавања ширења Корона вируса, са редовне наставе прелази се на учење на даљину.
Ученици могу сав додатни материјал из предмета СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ да погледају на овој страници преко сервиса „Google Drive“.
Довољно је да кликнете на линк испод и отвориће Вам се прозор са материјалима и домаћим задацима сложеним по разредима и датумима.

МАТЕРИЈАЛИ СРПСКИ ЈЕЗИК

Прочитај

Настава на даљину !!!

Датум: 17. Mart 2020 11:02 Категорија: Новости

Поштовани родитељи, кликом на фотографију испод бићете аутоматски пребачени на сајт министарства просвете Р.Србије, тачније на део где је програмска шема и распоред online наставе.
Молимо вас све за мало стрпљења и разумевања. Како нама шаљу обавештења и информације тако ћемо и ми вас обавештавати путем сајта школе. Молимо вас посебно да обратите пажњу на ваше електронске адресе где ћемо вам свакодневно слати материјале и линкове за вашу децу, а наше ученике. Очекујемо повратне информације у виду текста "меил је примљен" или томе слично. Хвала унапред.

Прочитај

Настава на даљину - ОБАВЕШТЕЊЕ РОДИТЕЉИМА

Датум: 16. Mart 2020 17:24 Категорија: НовостиМинистарство просвете науке и технолошког развоја Р.Србије је проследило допис за родитеље свим школама на територији државе. 

 

 

Прочитај

ВАЖНО ! ПРЕКИД ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ !!!

Датум: 16. Mart 2020 09:26 Категорија: Новости

Поштована/-и,
 
У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на целој триторији Републике Србије, која је ступила на снагу вечерас 15.03.2020. године, установе образовања и васпитања неће радити од понедељка 16.03.2020. године.
 
У току сутрашњег дана школе ће добити потребне информације и упутства за организовање и спровођење наставе на даљину почевши од 17.03.2020. године (уторак). Од директора школа и наставника очекује се да у току сутрашњег дана изврше потребне припреме и информисање ученика и њихових родитеља/законских старатеља о организованој настави на даљину. Потребно је планирати обавештавање ученика и координацију наставе на даљину тако да што мањи број запослених долази у установу, а да своје радне обавезе у највећој мери обављају од куће. Током боравка у установи сви запослени су у обавези да се придржавају здравствено-хигијенских мера, упутстава и наредби надлежних служби.
 
У данима који су пред нама Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће пружити потребну помоћ школама, ученицима и њиховим родитељима да наставу на даљину организују, спроводе и прате на делотворан и ефикасан начин.
 
Заједничким напорима, добром координацијом и синхронизованим активностима можемо допринети да се актуелна кризна ситуација за образовни систем, али и систем у целини, предупреди и тиме ублаже њене последице. У том смислу, позивамо Вас на посвећено деловање и одговорно поступање!
 
С поштовањем,
 
Министарство просвете, науке и технолошког развоја 
15.03.2020. године

Прочитај

Продужетак зимског распуста

Датум: 18. Februar 2020 19:17 Категорија: Новости

Одлука Министра просвете Младена Шарчевића поводом епидемије грипа:
ОДЛУКА

Прочитај

Празници нам стижу !!!

Датум: 24. Decembar 2019 08:57 Категорија: Новости

Прочитај

"Крв живот значи"

Датум: 10. Jun 2019 10:07 Категорија: Новости

9.маја 2019.године уценица петог разреда Наталија Драгутиновић је примила награду за освојено прво место на литерарном конкурсу "Крв живот значи" на свечаној додели у просторијама Црвеног крста у Крагујевцу.
Наталија је кроз свој састав показала како она види добровољне даваоце крви и мотивисала је остале људе да буду хумани и да дају крв.
Наставница српског језика и књижевности Биљана Лакић је поносна на Наталијин успех. Све честитке.

Прочитај

„Walk a mile for a smile“

Датум: 20. Maj 2019 09:06 Категорија: Новости

Ученици од првог до четвртог разрда подручног одељења Рамаће и Угљаревца су 18.05.2019. године учествовали у хуманитарној манифестацији   „Walk a mile for a smile , коју су заједно организовале београдска интернационалана школа "ПРИМА" i фондација "Новак Ђоковић" нашег прослављеног тениског аса. Ученици су провели пријатно преподне у шетњи, разгледању школе, игри и дружењу.   
 

Прочитај

Екскурзија ученика 2019.

Датум: 15. Maj 2019 14:14 Категорија: Новости

10. маја 2019.године реализована је екскурзија ученика VII и VIII разреда. Релација: Страгари - Копаоник - Луковска бања - Куршумлија - Страгари.

Прочитај

РТК у нашој школи

Датум: 22. April 2019 11:59 Категорија: Новости

Школи у Страгарима потребна нова столарија

(текст и видео запис преузети са сајта РТК)

Основна школа „Јулијана Ћатић“, у Страгарима, саграђена је давне 1952. године.

Наставу, у малој подрудничкој варошици, похађа 130 ученика, од којих, у матичној школи њих седамдесеторо, у осморазредној настави.

Школа има и пет подручних одељења, у селима: Маслошево, Горњи Страгари, Влакча, Угљаревац и Рамаћа, у којима су на настави деца од првог до четвртог разреда.

Услови рада у школи су задовољавајући, наглашавају наставници, али је неопходно заменити столарију, како би се постигла боља енергетска ефикасност.

Радио телевизија Крагујевац и Клуб привредника Крагујевац покренули су акцију „Деца заслужују најбоље“ како би се прикупио новац за унапређење услова школовања деце.

Школа је образовала бројне генерације ђака из Страгара али и неколико подрудничких села овог краја.

Ученици су вредни и марљиви и са наставницима остварују добре резултате.

Ђаци су ангажовани и ван школских активности. Редовно учествују на ликовним и литерарним конкурсима и спортским манифестацијама.

Ученици осмог разреда ускоро излазе из клупа, а ипак би волели да генерације које остају у школи имају боље услове рада. Требало би, кажу, много тога поправити.

Из градске касе, недавно, је издвојено 300 хиљада динара за опремање кабинета за енглески језик и санацију крова на фискултурној сали.

За адаптирање наставничке канцеларије и куповину агрегата, Град је издвојио још 250 хиљада динара.

Сада је потребно заменити дотрајалу столарију и уредити партер испред школе.

Радио телевизија Крагујевац и Клуб привредника Крагујевца у сарадњи са локалном самоуправом, покренули су акцију под слоганом „Деца заслужују најбоље“, како би се прикупила материјална средства, за обнову школских зграда.

Донаторска вечера, на коју су, осим Клуба привредника, позвани и сви грађани добре воље, који желе да донирају новац и помогну обнову школа.

Вечеру, која ће бити одржана средином маја, организује наша медијска кућа.

Ученици и наставници крагујевачких основних школа, посебно са периферије и из сеоскис средина, надају се донацији како би остварили боље услове рада у школама.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

 

Прочитај