Новости

Продужетак зимског распуста

Датум: 18. Februar 2020 19:17 Категорија: Новости

Одлука Министра просвете Младена Шарчевића поводом епидемије грипа:
ОДЛУКА

Прочитај

Празници нам стижу !!!

Датум: 24. Decembar 2019 08:57 Категорија: Новости

Прочитај

"Крв живот значи"

Датум: 10. Jun 2019 10:07 Категорија: Новости

9.маја 2019.године уценица петог разреда Наталија Драгутиновић је примила награду за освојено прво место на литерарном конкурсу "Крв живот значи" на свечаној додели у просторијама Црвеног крста у Крагујевцу.
Наталија је кроз свој састав показала како она види добровољне даваоце крви и мотивисала је остале људе да буду хумани и да дају крв.
Наставница српског језика и књижевности Биљана Лакић је поносна на Наталијин успех. Све честитке.

Прочитај

„Walk a mile for a smile“

Датум: 20. Maj 2019 09:06 Категорија: Новости

Ученици од првог до четвртог разрда подручног одељења Рамаће и Угљаревца су 18.05.2019. године учествовали у хуманитарној манифестацији   „Walk a mile for a smile , коју су заједно организовале београдска интернационалана школа "ПРИМА" i фондација "Новак Ђоковић" нашег прослављеног тениског аса. Ученици су провели пријатно преподне у шетњи, разгледању школе, игри и дружењу.   
 

Прочитај

Екскурзија ученика 2019.

Датум: 15. Maj 2019 14:14 Категорија: Новости

10. маја 2019.године реализована је екскурзија ученика VII и VIII разреда. Релација: Страгари - Копаоник - Луковска бања - Куршумлија - Страгари.

Прочитај

РТК у нашој школи

Датум: 22. April 2019 11:59 Категорија: Новости

Школи у Страгарима потребна нова столарија

(текст и видео запис преузети са сајта РТК)

Основна школа „Јулијана Ћатић“, у Страгарима, саграђена је давне 1952. године.

Наставу, у малој подрудничкој варошици, похађа 130 ученика, од којих, у матичној школи њих седамдесеторо, у осморазредној настави.

Школа има и пет подручних одељења, у селима: Маслошево, Горњи Страгари, Влакча, Угљаревац и Рамаћа, у којима су на настави деца од првог до четвртог разреда.

Услови рада у школи су задовољавајући, наглашавају наставници, али је неопходно заменити столарију, како би се постигла боља енергетска ефикасност.

Радио телевизија Крагујевац и Клуб привредника Крагујевац покренули су акцију „Деца заслужују најбоље“ како би се прикупио новац за унапређење услова школовања деце.

Школа је образовала бројне генерације ђака из Страгара али и неколико подрудничких села овог краја.

Ученици су вредни и марљиви и са наставницима остварују добре резултате.

Ђаци су ангажовани и ван школских активности. Редовно учествују на ликовним и литерарним конкурсима и спортским манифестацијама.

Ученици осмог разреда ускоро излазе из клупа, а ипак би волели да генерације које остају у школи имају боље услове рада. Требало би, кажу, много тога поправити.

Из градске касе, недавно, је издвојено 300 хиљада динара за опремање кабинета за енглески језик и санацију крова на фискултурној сали.

За адаптирање наставничке канцеларије и куповину агрегата, Град је издвојио још 250 хиљада динара.

Сада је потребно заменити дотрајалу столарију и уредити партер испред школе.

Радио телевизија Крагујевац и Клуб привредника Крагујевца у сарадњи са локалном самоуправом, покренули су акцију под слоганом „Деца заслужују најбоље“, како би се прикупила материјална средства, за обнову школских зграда.

Донаторска вечера, на коју су, осим Клуба привредника, позвани и сви грађани добре воље, који желе да донирају новац и помогну обнову школа.

Вечеру, која ће бити одржана средином маја, организује наша медијска кућа.

Ученици и наставници крагујевачких основних школа, посебно са периферије и из сеоскис средина, надају се донацији како би остварили боље услове рада у школама.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

 

Прочитај

Субнор

Датум: 21. Mart 2019 08:45 Категорија: Новости

Градски одбор СУБНОР-а Крагујевац је у сарадњи са Удружењем „Светионик“ из Крагујевца и Књижевним клубом „Др Саша Божовић“ су посетили 19.03.2019. године Основну школу „Јулијана Ћатић“ у Страгарима.
Том приликом професор Жељко В. Зиројевић са сарадницима уручио је библиотеци ОШ „Јулијана Ћатић“ две уметничке слике и 200 књига за школску библиотеку које су прикупили чланови СУБНОР-а Вера Јелић, Зоран Рамовић, Јасмина Ан Јовановић и Мирослав Лазаревић.

Прочитај

8.март !

Датум: 12. Mart 2019 08:16 Категорија: Новости

Поводом 8.марта - Међународног дана жена, у нашој школи је организована радионица прављења честитки. Учествовали су ученици од петог до осмог разреда који су правили креативне и маштовите честитке за маме и баке. Радионицу је водила наставница српског језика Биљана Лакић.

Прочитај

Процеура за упис деце у ПРВИ разред

Датум: 07. Mart 2019 09:12 Категорија: Новости

Прочитај

Упис деце у ПРВИ разред !!!

Датум: 07. Mart 2019 09:09 Категорија: Новости

Прочитај