Дечја недеља 2018 - реализоване активности

Датум: 29. Oktobar 2018 13:15 Категорија: Новости

Понедељак 01.10.2018.год.
ЛИКОВНА КОЛОНИЈА- Ученици од петог до осмог разреда  су радили радове на тему „Моја школа“. Цртали су своју школу  или како би волели да изгледа у будућности. Најбољи радови су награђени  књигом за Дан школе. Прво место је освојила у ученица шестог  разреда  Ивона Мијаиловић.  Друго место је освојио ученик седмог разреда Немања Обрадовић . Треће место је освојио ученик осмог разреда Лука Јанковић. Радови ученика биће изложени у холу школе.
ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА- Ученици од петог до осмог разреда  су писали саставе на тему „Моја школа“.Описивали су  своју школу  и разлоге зашто је воле.Најбољи радови су награђени  књигом за Дан школе.Прво место је освојила ученица петог разреда Наталија Драгутиновић.Друго место је освојила ученица шестог разреда Јулијана Ћатић.Треће место је освојила ученица петог разреда Теодора Радосављевић.Радови ученика биће изложени у холу школе.

Уторак 02.10.2018.год.

ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ- Први део радионице:  Из сваког одељења вишег  разреда изабрано је по 6 ученика, да би се формирале групе за прављење јеловника здраве исхране. Тако је било 7 група за сваки дан у недељи. Уз помоћ наставница Марине Весић и Милице Милосављевић, као и наставник физичког васпитања, Ђорђа Пешића, ученици су направили јеловник.
Други део радионице: Ученици су донели воће и производе из воћа. Од свежег воћа правили су ражњиће и воћне салате, растварали су домаће сокове од воћа и њима служили присутне. Ту је било и компота, слатког од воћа и орашасти плодови.

 




                                                                                                                                                                             
Среда 03.10.2018.год.

РАДИОНИЦА ПРАВЉЕЊЕ НАКИТА-Ученице од петог до осмог разреда су правиле накит уз помоћ наставнице српског језика и књижевности, Биљане Лакић.На овој занимљивој активности, ученице су  научиле како да направе минђуше и наруквице од перли. Дизајнирале су  и израдиле накит према својим жељама , замислима и идејама.Ученице су развијале креативност, машту и уникатни стил.
РАДИОНИЦА ПРАВЉЕЊЕ МАГНЕТА-  Ученици од петог до осмог разреда су учествовали на радионици прављења магнета, различитих облика и мотива. Радионицу је водила наставница математике Катарина Симоновић.  Правили су магнете од шпер плоче, картона, каменчића, а осликавали их  темперама и украшавали  лепљењем изабраног  материјала. У овом процесу ученици сарађују, помажу једни другима , развијају креативност и самоиницијативност.
                                                                                                                                                                 



 
Четвртак 04.10.2018.год.

ШЕТЊА ДО МАНАСТИРА ВОЉАВЧА-Ученици од петог до осмог разреда су у пратњи својих разредних старешина, посетили манастир Вољавча.
ШЕТЊА НИЖИХ РАЗРЕДА.
                                                                                                                                                                       
 
Петак 05.10.2018.год.

СПОРТСКИ ДАН-
ПОСЕТА БИБЛИОТЕЦИ од 1-4 разреда.