Корисни линкови...

Мала матура - је бесплатан пројекат онлине курсева, настао под покровитељством Савремене гимназије и Средње школе за информационе технологије ИТХС, акредитованих од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Овим пројектом смо свим основцима које очекује упис у средње школе и гимназије омогућили бесплатну и висококвалитетну припремну наставу.

Водич за родитеље - Ваше дете ускоро полаже завршни испит? Ако је тако, онда пред Вама стоји озбиљан и одговоран задатак...

 
Као родитељ, Ви играте кључну улогу у помагању Вашем детету да изабере будућу школу и са што мање стреса успешно положи завршни испит. Многи родитељи, међутим, подижу тензију, јер јасније од деце сагледавају колико је избор одговарајуће средње школе важан за даље школовање, стварајући на тај начин напетост која се аутоматски преноси на децу. Заштитите и себе и своје дете од непотребних стресова, који могу донети само штету.
 
Да бисте свом детету могли да пружите најбољу подршку и савете, припремили смо за Вас низ савета који ће Вам омогућити да му, уз што мање стреса, помогнете да што успешније спреми завршни испит, положи са успехом и упише жељену школу.

Збирке задатака из претходних година - Основа за припремање завршног испита су збирке задатака припремљене од стране Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања.
 
На овој страници можете преузети збирке задатака Министарства просвете, науке и технолошког развоја за завршне испите које су полагале претходне генерације.